Sök

Pia Gideon föreslås bli ny styrelseordförande för Simris Alg

Pia Gideon föreslås som styrelseordförande i Simris Alg. Foto: TT

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Valberedningen för det svenska kosttillskott-bolaget Simris Alg har lämnat sitt förslag till ny styrelse inför årsstämman den 8 maj 2018.

En enhällig valberedning föreslår nyval av Pia Gideon som styrelseordförande samt Louise Nicolin och Robin Gustafsson som ledamöter. Omval föreslås av Fredrika Gullfot och Adam Springfeldt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Pia Gideon är styrelseordförande i Klövern och styrelseledamot i Apoteket, Metria och Qlucore. Hon har varit verksam inom Ericssonkoncernen där hon haft olika befattningar inom marknadsföring och kommunikation, såväl i Nordamerika som globalt. Pia Gideon har också varit verksam som finansanalytiker och ekonomijournalist.

Louise Nicolin är verksam i ett flertal styrelser för noterade och onoterade bolag såsom Better Business World Wide Sweden, Volati, VBG Group, Dellner Couplers, Enzymatica och Uppdragshuset Sverige.

Robin Gustafsson är medgrundare och tidigare vd för e-handelsspecialistbolaget Avensia, listat på First North. Han är styrelseordförande i Finwire Media, ledamot i Coolstuff och är nominerad till Avensias styrelse inför årsstämman senare i maj.

Fredrika Gullfot, vd och grundare av Simris Alg, samt Adam Springfeldt, Creative Director Acne London, föreslås till omval som ledamöter, medan Anders Laurin och Christian Erhardt önskat bli entledigade för att ägna sig åt andra uppdrag.

Simris Alg har specialiserat sig på att sälja algbaserade kosttillskott med Omega 3. Idén är att göra kosttillskotten mer miljövänliga genom att odla alger på land istället för att använda sig av fiskleverolja.

I början av april  meddelade bolaget att ett  godkännande från EU-kommissionen om bolagets omega-3-produkter från odlade alger kan sannolikt fås i oktober i år.

Beskedet om möjlig EU-lansering i oktober innebär ingen ändring av Simris Algs operativa planer för 2018, som bland annat omfattar en större lansering i USA under året.

Läs mer