Sök

Qliro tyngs av Nelly – "Under våra förväntningar"

QliroNellye-handel

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Qliro presenterar en rapport som går i linje med tidigare vinstvarning.

I dag presenterade Qliro sin rapport för det första kvartalet, där det framgår att nettoomsättningen ökade med 2 procent och landade på 716 miljoner kronor. Rörelseresultatet landade i sin tur på närmare minus 58,2 miljoner kronor.

I början av april gick Qliro ut och vinstvarnade. Då pekade bolaget bland annat ut e-handelsplattformen Nelly som boven, till följd av försenade leveranser och ökade returer. Efter det har chefen på Nelly – Jan Wallsin – tvingats lämna bolaget.

I rapporten skriver bolaget att resultatet bland annat påverkats av satsningar som ökade marknadsförings- och personalkostnader.

Nelly har satsat mer på marknadsföring vilket lett till att det totala ordervärdet ökade med 15 procent under det första kvartalet. Problemen med returerna och fördröjda leveranser resulterade dock i att omsättningsökningen bara landade på 3 procent. I påskas krånglade det så mycket att beställningar för 13 miljoner kronor inte kunde levereras förrän i det andra kvartalet.

Både CDON och Nelly pekar ut som sänken i rapporten. I CDON:s fall rör det sig om en omorganisation inom CDON Marketplace samt ökade returer på 16 miljoner kronor inom Nelly.

"Vi är nöjda med utvecklingen inom Qliro Financial Services och med omställningen inom CDON Marketplace, men resultatet i Nelly är under våra förväntningar", uppger vd Marcus Lindqvist i rapporten.

Vi har tidigare berättat att Anna Ullman Sersé tar över som tillförordnad chef för Nelly. 

Qliros resultat efter skatt blev 91,0 miljoner kronor. 

Nelly gjorde en rörelseförlust före av- och nedskrivningar på 15 miljoner kronor i kvartalet, vilket var "under våra förväntningar och vi intensifierar arbetet för lönsam tillväxt", uppger vd:n.

Läs mer