Elon Musk uppmaning till de anställda: “Lämna dåliga möten”

Breakit - Elon Musk uppmaning till de anställda: “Lämna dåliga möten”

Elon Musks Tesla har nya problem. Foto:TT

Sara Lindmark

Reporter

Tesla-chefen Elon Musk har ögonbrynshöjande idéer om hur produktivitet bör uppnås. Hans tips har läckt ut i ett internmejl.

Tesla har inte haft det lätt med sin “folk-elbil”, Model 3, som har försenats flera gånger. Det har varit trögt att nå produktionsmålet på 5.000 bilar per vecka, men nu har elbilsjätten meddelat att det kommer att vara uppfyllt från och med juni. 

För att öka produktiviteten inom företaget har Elon Musk presenterat ett antal förhållningsregler till sina anställda. Uppgifterna har läckt ut i ett internmejl som har publicerats på sajten Electrec.

Det handlar bland annat om att klampa ut från möten, avsluta meningslösa telefonsamtal och strunta i företagets regler och policys när det krävs.

Han skriver också att han har bett finansteamet att klämma åt varenda liten kostnad världen över - “oavsett hur liten den är”.

“Alla entreprenadbolag bör se på nästa vecka som en sista chans att visa upp sin briljans. Alla som misslyckas med att leva upp till Teslas höga standard kommer att få sina kontrakt avslutade på måndag”.

Här är Elon Musks bästa produktivitets-tips:

Ställ in stora möten

“Stora möten är stötestenen för företag så kalla bara till dem om de tillför värde för samtliga deltagare. Om du måste ha stormöten så håll dem mycket korta. Sluta också att ha regelbundna möten om det inte handlar om något extremt brådskande ärende som måste lösas".

Lämna möten och avsluta telefonsamtal

Gå ut eller lägg på, om mötet eller samtalet inte fyller någon funktion, råder Elon Musk.
"Det är inte oförskämt att gå därifrån, det är oförskämt att få folk att stanna och slösa deras tid”.

Undvik akronymer eller nonsens-ord

"Sluta använda ord som ingen förstår, för objekt, mjukvara eller processer. Allt som kräver en förklaring hämmar kommunikationen. Vi vill inte att människor ska memorera en ordlista för att fungera på Tesla".

Skippa hierarkin  

"Frångå kommandokedjan för att få jobbet gjort. Alla chefer som tar omvägar för att hålla sig till den kommer snart att se sig själv på en annan arbetsplats".

Håll dig till sunt förnuft

"Om en företagsregel är uppenbart löjlig i en specifik situation – strunta i att följa regeln".

Förra veckan avslöjade Elon Musk att han var under stort tryck och att bolaget gick igenom ett “produktions-helvete”. Han berättade för CBS News att han ibland sover på kontorssoffan på bilfabriken.

Läs fler artiklar
LÄS MER