Notch hjälper till i flyktingkrisen – budar på Schyfferts standup

Notch hjälper till i flyktingkrisen – budar på Schyfferts standup

TT / Montage

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Komikerna Henrik Schyffert och Johan Rheborg auktionerar ut en standup-show till förmån för den pågående flyktingkatastrofen. Nu har Minecraft-skaparen och miljardären Markus ”Notch” Persson gett sig in i budgivningen.

480 000 kronor. Så högt är det ledande budet på den standup-show som komikerna och tv-profilerna Henrik Schyffert och Johan Rheborgs auktionerar ut till förmån för Röda Korset och den pågående flyktingkatastrofren.

Är du själv sugen på att buda hem showen så bör du dock förbereda dig på tuffast möjliga konkurrens. För tillfället leder nämligen Minecraft-skaparen Markus ”Notch” Persson budgivningen. Markus Persson sålde i fjol sin spelstudio Mojang till it-jätten Microsoft för 18 miljarder kronor, vilket resulterade i 15 miljarder kronor direkt till ”Notch”.

För pengarna har ”Notch” hittills köpt Beverly Hills dyraste lyxvilla för en halv miljard kronor, en av Stockholms dyraste lägenheter samt dragit igång det hemlighetsfulla bolaget Rubberbrain.

Uppdatering: När vi skrev artikeln tidigt imorse låg Notch ledande bud på 251 600 kronor. Sedan dess har budgivningen fortgått och ligger i skrivande stund på 480 000 kronor.


 

Läs fler artiklar
LÄS MER