Sök

Toppchefen Rochelle King lämnar Spotify – värvas av Netflix

SpotifyNetflix

Rochelle King. Foto: O'Reilly Internal/ AP Photo/Richard Drew

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Från en streamingjätte till en annan – och tillbaka igen.

Spotifys designchef Rochelle King har lämnat bolaget för att gå tillbaka till sin tidigare arbetsgivare Netflix. Enligt Linkedin ska Rochelle King bland annat leda arbetet med lansering av nya titlar samt förbättra innehållet och jobba med övrig medieproduktion hos Netflix.

Rochelle King började att arbeta på Spotify under 2012. Hon har bland annat lett arbetet med global produktdesign, användarupplevelser och arbetat med datastrategi.

Rochelle King berättade redan för tre år sedan om sin vision för Spotify.

“Förut var det så att om man ville lyssna på något annat än musik behövde man gå till radio eller byta app. Men nu finns allt på samma plats”, sa Rochelle King då.

Det har hänt en hel del sedan dess och i början av april tog Spotify klivet in på New York-börsen.

Det är oklart varför Rochelle King lämnat streamingjätten. På Twitter berättar Rochelle King att hon gav sina chefer en bok innan hon lämnade Spotify, nämligen ”Powerful” av Patty McCord.

Patty McCord har beskrivits som hjärnan bakom Netflixs omtalade kultur. Vi har tidigare återgett hennes viktigaste princip för en sund företagskultur – att uppföra sig som en vuxen.

I Twitterinlägget hyllar Rochelle King sin tidigare kollega Patty McCord och hennes bok.

”Den är fylld med alla de praktiska och ärliga råd som Patty brukade ge mig på Netflix och anledningen till att jag krediterar henne för att ha format mig till den ledare jag är idag”, skriver Rochelle King.

I dag har vi berättat att Spotify utreds av skattemyndigheter i USA, Sverige och flera andra länder.

 

Läs mer