Zuckerbergs ersättning drar iväg – säkerhet och privatflyg kostar

Breakit - Zuckerbergs ersättning drar iväg – säkerhet och privatflyg kostar

Foto: AP Photo/Andrew Harnik.

Finwire / Breakit

Kostnaderna för Facebooktoppens säkerhet har ökat.

Ersättningen till Facebooks vd Zuckerbergs ökade med 54 procent till 8,9 miljoner dollar i 2017, främst hänförligt till högre kostnader kopplade till miljardärens personliga säkerhet. Det rapporterar Reuters.

Cirka 83 procent av ersättningen utgjordes av säkerhetsrelaterade kostnader, medan de flesta av de övriga var knutna till Zuckerbergs användning av privata flygplan. Zuckerberg tillbringade mycket av förra året på resande fot efter att han lovat att besöka alla USA-stater som han tidigare inte varit i.

Facebooks kompensationskommitté godkände Zuckerbergs säkerhetsprogram med motiveringen att det finns en hotbild mot Zuckerberg till följd av hans position som vd och styrelseordförande i Facebook.

Zuckerbergs grundlön var oförändrad om en dollar.

I veckan vittnade Mark Zuckerberg inför den amerikanska senaten för att svara på frågor om Facebook. Plattformen har varit i blåsväder på senare tid, bland annat efter att det framkommit  att Cambridge analytica samlat in data om 87 miljoner Facebook-användare. Informationen användes sedan för att rikta politisk reklam till amerikaner åt Donald Trump under valrörelsen 2016. 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER