Netflix ledning fick bonusar utan att behöva prestera – stäms

Breakit - Netflix ledning fick bonusar utan att behöva prestera – stäms

Foto: Istockphoto

Finwire / Breakit

La om lönerna efter Trumps skattereform.

Streamingjätten Netflix har stämts med anledning av att styrelsen skall ha sjösatt incitamentsprogram som säkerställt miljoner till ledningen utan att de behövde prestera något resultat. Det rapporterar The Guardian.

Stämningen har lämnats in av City of Birmingham Relief and Retirement System, vilka hävdar att styrelsen för Netflix riggat hela kompensationssystemet.

Netflix har gjort om sitt lönesystem efter skatteförändringar från president Donald Trump, ett system som gör att det inte går att göra skatteavdrag för bonusar.

I stämningsansökan lyfter City of Birmingham Relief and Retirement System upp att innehållschefen Ted Sarandos kommer att få en ersättning om 12 miljoner dollar, vilket är mer än förra året inklusive bonus. Detsamma gäller för produktchefen Greg Peters som kommer att erhålla 6 miljoner dollar i lön, vilket även det är högre.

Stämningsansökan menar att Netflix genom att förändra lönerna kan begära skatteavdrag och betala ut bonusar även om de anställda inte når några mål.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER