Klarnas Nordenchef lämnar efter mindre än ett år – här är hans nya vd-jobb

Klarnas Nordenchef lämnar efter mindre än ett år – här är hans nya vd-jobb

Finwire / Breakit

Attendo utser Martin Tivéus till ny vd.

När Martin Tivéus i augusti förra året gick in som Nordenchef för Klarna var det en smärre bomb. Martin Tivéus är något av ett stjärnskott i det svenska näringslivet och han har tidigare varit vd för nätmäklaren Avanza. Att han valde att gå till en position som inte innebar att han blev högsta chef utan “bara” Nordenchef satte igång spekulationer om att detta bara var första steget innan Martin Tivéus skulle ta över rollen som koncernchef för hela Klarna.

Men nu, knappt åtta månader efter tillträdandet, kommer beskedet att Martin Tivéus hoppar av sitt chefsjobb på Klarna. Istället går Martin Tivéus in som koncernchef på vårdjätten Attendo.

"Det är främst Attendos viktiga samhällsroll inom omsorg och vård, värderingsstyrda kultur och engagerade medarbetare som vill göra skillnad, tillsammans med goda tillväxtmöjligheter, som lockar mig till rollen", säger Martin Tivéus i en kommentar.

När Breakit når Tivéus via telefon utvecklar han varför han valt att lämna betaljätten Klarna.

"Det är svårt att lämna ett bolag som man har så roligt i", säger han.

Men du lämnar ju ändå Klarna efter mindre än ett år. Det är inte så lång tid?

“Nej det blev betydligt kortare tid än vad jag hade tänkt mig, Klarna är ett bolag som jag verkligen gillar och som jag är mer imponerad av än innan jag jobbade i företaget. Men det här är ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till."

Hur har samarbetet med Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski varit?

"Det är väldigt roligt att jobba tillsammans med honom och han är verkligen en ledare som Klarna behöver."

Martin Tivéus tillträder sin nya tjänst den 1 september. Pertti Karjalainen kvarstår som tillförordnad vd och koncernchef för Attendo fram till dess att Martin Tivéus påbörjar sin anställning, enligt ett pressmeddelande.

Martin Tivéus är idag också styrelsemedlem i Telia Company och har även varit vd för Evidensia Djursjukvård och Glocalnet.

Läs fler artiklar
LÄS MER