E-handelsveteranen Freddy Sorbin tar över svenska skönhetsjätten Kicks

BubbleroomKicks

Freddy Sorbin.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Det kommer bli en spännande resa."

Skönhetskedjan Kicks, som ägs av Axel Johnson-koncernen, har rekryterat Freddy Sobin till ny vd och han tillträder i september.

"Jag ser med stor glädje fram emot att få leda KICKS genom det strukturella paradigmskifte som marknaden nu genomgår. Det är ett bolag med många styrkor, vilka jag är övertygad om att det finns betydande potential i att vidareutveckla och stärka. Det kommer bli en spännande resa", säger Freddy Sobin i en kommentar.

I dagsläget är Freddy Sobin koncernchef på Consortio Fashion Group där bland annat e-handlarna Bubbleroom och Cellbes ingår. Tidigare har Freddy Sobin varit med att bygga upp den digitala vitvaruhandlaren Tretti.se. Han är även styrelseordförande i Svensk Digital Handel som är branschorganisationen för e-handel.

Beskedet om vd-bytet kommer efter att det häromdagen stått klart att Pontuz Bjelfman lämnar Kicks efter tolv år. Han är dock kvar på vd-posten fram tills att Freddy Sobin börjar till hösten. Kicks omsatte förra året drygt 3 miljarder kronor men resultatet halverades till 80 miljoner kronor (162 miljoner kronor). 

Kicks styrelseordförande Mia Brunell Livfors som också är vd för hela Axel Johnson-koncernen lyfter i en kommentar fram Freddy Sobins erfarenhet inom e-handeln som en viktig faktor bakom rekryteringen:

"Freddy kommer med sin erfarenhet inom handel och framförallt e-handel kunna leda Kicks framåt. Kicks går nu med full kraft in ett nytt marknadslandskap med ökad konkurrens, ökad prispress och omnihandel. Många investeringar och satsningar har gjorts, men Kicks behöver ytterligare utveckla sin verksamhet, med stärkt omnikanalserbjudande i fokus", säger Mia Brunell Livfors.

Läs mer