Satsningen flög inte – nu lämnar Fundedbyme Mexiko

FundedByMeRekryteringCrowdfunding

Michaela Berglund, marknadschef på Fundedbyme och vd Daniel Daboczy. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Den svenska crowdfunding-plattformen Fundedbyme har expanderat i ett flertal länder sedan lanseringen 2011.

Under 2017 lanserade företaget avdelning i både Mexiko och Dubai, i mars lanserade man i Polen och sedan tidigare finns de i Finland, Malaysia och Singapore.

Nu verkar det som att avdelningen i Mexiko kommer att läggas ned, efter en misslyckad lansering. Det berättar den nytillträdda marknadschefen Michaela Berglund i en intervju med Realtid.se.

“Fundedbyme drar sig sannolikt ur Mexiko, då utrullningen där inte skett enligt plan”, säger hon till sajten.

Fundedbymes utländska kontor drivs antingen som joint venture-filialer eller som franchise. Företaget tar en ägarandel i de lokala kontoren som också betalar månadslicens, men man vill inte avslöja för Realtid hur stor den andelen är.

Det nedläggningshotade kontoret i Mexiko är litet och drivs av en person. Och någon större framgång verkar avdelningen inte ha haft i landet.

“Det är inte jättestor aktivitet där. Men det finns en sajt med några "case", men det har inte stängts några rundor än”, säger Michaela Berglund till Realtid.

Efter Breakits publicering förtydligade Fundedbymes grundare Daniel Daboczy varför de lämnar Mexiko. Den stora jordbävningen i landet har lett till att den lokala partnern inte kan fullfölja sina åtaganden vilket lett till att samarbetet avslutats. 

Läs mer