Mark Zuckerberg ska vittna inför kongressen under nästa vecka

Facebook
Mark Zuckerberg ska vittna inför kongressen under nästa vecka

AP Photo/Jeff Roberson, File

Finwire / Breakit

Mark Zuckerberg ska vittna inför den amerikanska kongressen efter kritiken mot Facebook.

Facebookgrundaren kommer att infinna sig inför kongressen för ett förhör kring dataskandalen, rapporterar Engadget.

Förhöret äger rum den 11 april och är med House Energy and Commerce Committe. Det kommer att rikta in sig på frågan om skydd av datainformation hos privata användare.

Förhöret är kopplat till Cambridge Analytica-skandalen som såg information om mer än 50 miljoner användare tas på ett obehörigt sätt från Facebook. Det såldes sedan vidare för användning av Trumps kampanjstab i amerikanska presidentvalet.

Under förhöret kommer Mark Zuckerberg att få redogöra hur Facebook använder data från sina användare och ännu viktigare hur man skyddar den informationen.

Mark Zuckerberg ska enligt uppgift också ha tillfrågats om att vittna framför Senate Judiciary Committee den 10 april. Inbjudan är även inskickad till Googles vd Sundar Pichai och Twitters vd Jack Dorsey. Enligt sajten går det i nuläget inte att bekräfta om Zuckerberg kommer att närvara.

Under gårdagen gick även en storägare ut med att man vill se förändringar i Facebooks styrelse. Scott Stringer, som har hand om New York Citys pensionstillgångar, menade att Mark Zuckerberg bör lämna som styrelseordförande.

Läs fler artiklar
LÄS MER