Waymo på väg att teckna avtal med Honda – ska leverera självkörande bilar

Honda Waymo Självkörande bilar
Waymo på väg att teckna avtal med Honda – ska leverera självkörande bilar

John Krafcik, vd på Waymo. Foto: TT

Finwire / Breakit

Kan handla om fordon utan bromspedal och ratt.

Waymo, Alphabets enhet inom autonom körning, är på väg att ta in japanska Honda som tredje leverantören av bilar tills dess självkörande taxitjänst som lanseras senare i år. Det rapporterar Bloomberg News efter att ha intervjuat Waymos vd John Krafcik.

Det rapporterades om samtal mellan Waymo och Honda redan i slutet av 2016 men sedan dess har det varit tyst kring det hela.

Baserat på nya uppgifter från John Krafcik ska förhandlingarna ha fortsätt och de kommer kunna gå ut med samarbetet inom kort. BIlarna som Waymo ska köpa sägs vara av en mindre modell och sakna både bromspedal och ratt.

Waymo vill använda bilarna i sin taxitjänst och har redan ingått avtal med Jaguar Land Rover om att köpa fordon från dem. Den befintliga flotta som Waymo har och använder för tester består av bilar från Fiat-Chrysler.

John Krafcik kommenterade också dödsolyckan med Uber och skyllde händelsen på att de satt människor i bilen.

”Det förstärkte bara det hela”, sade han syftandes på att videon från olyckan visar att säkerhetsföraren inte fyllde någon riktig funktion vid olyckstillfället.

Senare samma dag sade John Krafcik att en Waymo-bil skulle ha undgått olyckan utan en förares hjälp. Bloomberg intervjuade John Krafcik vid ett event för bilåterförsäljare i Las Vegas.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER