Jörgen Gullbrandson tar över som vd på Readly

Readly
Jörgen Gullbrandson tar över som vd på Readly

Caroline Englund

Reporter

Den digitala magasintjänsten Readly har fått en ny vd.
"Jag ser fram emot att ta företaget till nästa nivå", säger Jörgen Gullbrandson.

Breakit berättade i början av mars att Per Hellberg, som varit Readlys vd sedan 2013, lämnar bolaget för att bli vd på börsraketen Catena Media.

Nu har Readly – som kan liknas vid ett Spotify för digitala tidningar och magasin – utsett en efterträdare och det blir alltså Jörgen Gullbrandson, som jobbat som ekonomichef på Readly sedan hösten 2017. Jörgen Gullbrandson har tidigare haft ledande roller i i organisationer som BBDO, Glocalnet, Beiersdorf AG och Universum EMEA.

"Jag ser fram emot att ta över rollen som vd på Readly i en så spännande fas för företaget. Jag älskar produkten och är imponerad av vad företaget har uppnått hittills. Per Hellberg har gjort ett utmärkt jobb med att bygga ett bra team och en robust organisation. Potentialen är enorm och jag ser fram emot att ta företaget till nästa nivå ", säger Jörgen Gullbrandson i en kommentar.

Breakit har tidigare rapporterat att Readly just nu förbereder en större kapitalrunda och en börsnotering under nästa år. När vd:n lämnade bolaget restes frågetecken kring processen.

Nu skriver Readly i ett pressmeddelande att Per Hellberg kommer att finnas kvar i företaget och axla rollen som tillförordnad styrelseordförande. Detta kommer göra övergången till ny vd smidig och möjliggöra fortsatt tillväxt med den befintliga strategin, enligt bolaget.  

"Sedan dag ett har Jörgen arbetat outtröttligt i sin roll som ekonomichef och han är en högt värderad teammedlem på Readly. Styrelsen är övertygad om att han kommer att använda sin energi, passion och erfarenhet för att staka ut en framgångsrik kurs framåt för Readly.", säger Meg Tivéus, styrelseordförande på Readly International i ett pressmeddelande.

Readly har under åren tagit in stora mängder riskkapital men bolaget dras fortfarande med stora förluster. Senast i maj förra året tog bolaget in 130 miljoner kronor i riskkapital. Då investerade Henrik Person Ekdahls investmentbolag Optimizer invest i Readly.

Läs fler artiklar
LÄS MER