Hon tar chefsroll på Schibsteds investeringslåda

Hon tar chefsroll på Schibsteds investeringslåda

Martin Frey, vd på Schibsted growth, och Maria Warren, nytillträdd kommunikationschef. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Maria Warren blir kommunikationschef på Schibsted growth.

Schibsted är den norska koncernen som i Sverige är mest känt som ägare av Aftonbladet och Blocket. Vid sidan av detta investerar koncernen även i nya startups att föra in i sitt ekosystem av sajter, genom dotterbolaget Schibsted growth. Där finns idag bolag som Let’s deal, Servicefinder och Lendo.

Nu har Schibsted plockat in en ny kommunikationschef till just investeringsdelen.

“Med min erfarenhet av kommunikation, PR och digitala medier i kombination med mitt entreprenöriella affärssinne vill jag försöka skapa en kreativ och strategiskt förankrad kommunikativ miljö inom Schibsted growth och de bolag vi investerat i. Mitt mål är att sätta Schibsted growth på kartan som den självklara partnern för digitala startups”, säger Maria Warren, som tar sig an rollen, i ett pressmeddelande.

Hon har tidigare byggt upp NCS Colours – ett bolag som hjälper andra företag med färger i kommunikationssyfte – kinesiska verksamhet och jobbat med PR och kommunikation i Shanghai i nästan ett decennium.

“Vi är väldigt glada att Maria blir en del av Growth-teamet. Hennes erfarenhet och kombination av både kommunikation och entreprenörskap kommer att ge Growth värdefull kompetens på flera sätt”, säger Martin Frey, VD på Schibsted Growth.

Läs fler artiklar
LÄS MER