Google satsar 300 miljoner dollar för att hjälpa nyhetsorganisationer

Breakit - Google satsar 300 miljoner dollar för att hjälpa nyhetsorganisationer

Finwire / Breakit

Ska hjälpa nyhetsorganisationer i den digitala omställningen.

Google har lanserat Google News Initiative, en ny treårig satsning som ska hjälpa nyhetsorganisationer med att öka antalet prenumeranter och bättre anpassa sig till den digitala tidsåldern. Det rapporterar Wall Street Journal.

Under initiativet kommer Google att bland annat investera 300 miljoner dollar, motsvarande 2,5 miljarder kronor.

IT-jätten valde även att ge fler detaljer kring hur man ska hjälpa nyhetsorganisationerna att driva på prenumerationsintäkterna.

Under det nya paraplyt, Subscribe with Google, ska Google bland annat underlätta själva processen med att teckna en prenumeration. Bolaget släpper också en ny funktion som i första hand lyfter fram artiklar från nyhetsorganisationer med vilka man har en prenumeration vid användning av sökmotorn.

Googles hjälp till nyhetsbranschen är ett resultat av att branschen har hjälpt bolaget med att bli dominerande inom information och nätannonser. Kritiken om att Google inte har gjort mer i gengäld har också sporrat på åtagandet.

Bland de nyhetsorganisationer som ansluter till Googles satsning är Financial Times, Gannett, The New York Times, The Telegraph, The Washington Post och Le Figaro.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER