Försäljning av Toca Boca är inte längre Bonniers huvudspår

Försäljning av Toca Boca är inte längre Bonniers huvudspår

Ulrika Saxon, vd för Bonnier Growth Media och ledamot i Toca Bocas styrelse

Jonas de Lange

Reporter

Mediekoncernen uppges föredra att ta in en ny delägare till spelbolaget.

Tidigare i veckan avslöjade Dagens Industri att Bonnier förbereder en försäljning av den snabbväxande barnapputvecklarenn Toca Boca. Sajten Tech.eu rapporterar nu att Bonnier anlitat den amerikanska investmentbanken Raine i processen. Raine har bland annat tidigare varit involverade i försäljningen av mobilspelbolaget Supercell till japanska Softbank i 2013.

Men Tech.eu uppger också att en försäljning av hela Toca Boca inte är Bonnier-koncernens huvudspår. Istället vill mediekoncernen i första hand ta in en extern delägare i Toca Boca. Det framgår inte av artikeln på Tech.eu ifall Bonnier avser att sälja egna aktier eller om Toca Boca ska göra en nyemission för att få in nytt kapital till verksamheten.

Det har tidigare spekulerats i en värdering på hela Toca Boca mellan 0,5 och 1 miljard kronor men enligt Tech.eu är värdet sannolikt betydligt högre. En analys som Tech.eu gjort indikerar en värdering på uppemot 2 miljarder kronor.

Toca Boca omsatte förra året 82 miljoner kronor och gjorde en vinst på 11,5 miljoner kronor. Spelen från Toca Boca har laddats ned över 85 miljoner gånger sedan 2010.

Läs fler artiklar
LÄS MER