Fingerprint handelsstoppas på Stockholmsbörsen

Fingerprint Cards Fingerprint Fingersensorer
Fingerprint handelsstoppas på Stockholmsbörsen

Fingerprints vd Christian Fredrikson. Foto: TT

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Fingerprint har handelsstoppats på Stockholmsbörsen enligt ett pressmeddelande.

Anledningen till handelsstoppet är att bolaget inte offentliggjort insynsinformation till hela marknaden. Under morgonen kom det uppgifter från Pareto Securities om att representanter för Fingerprint pratat med analytiker och påpekat att konsensusförväntningarna ligger för högt, särskilt för första kvartalet 2018.

Uppgifterna fick aktien att rasa på Stockholmsbörsen och innan handeln stoppades hade aktien fallit med nästan 7 procent.

"Vi har under förmiddagen haft en dialog med Finansinspektionen och har gemensamt fattat beslut om att stoppa handeln i Fingerprint Cards. Vi avvaktar nu mer information från bolaget för att möjliggöra ett återupptagande av handeln så snart som möjligt. I övrigt har vi inga fler kommentarer", låter Nasdaqs pressavdelning meddela i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

I analysen sänkte Pareto rekommendationen till sälj och skrev och att de genomsnittliga priserna och marknadsandelarna för Fingerprint Cards tycks falla snabbare än man förväntat sig.

Under morgonen blev det också klart att Pernilla Lindén blir ny finanschef på Fingerprint. Samtidigt lämnar Hassan Tabrizi som har varit tillförordnad finanschef bolaget styrelse i juni.

Även Jan Johannesson lämnar vid halvårsskiftet sin roll som chef för strategi och företagsutveckling. 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER