Ulrika Ek tar över Nyheter24-gruppen

Nyheter24
Ulrika Ek tar över Nyheter24-gruppen

Ulrika Ek. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Kliver upp till vd-rollen.

I december blev det klart att Daniel Weilar kliver ner från vd-posten i Nyheter24-gruppen. 

Nu står det klart vem som tar över. Det är vice-vd Ulrika Ek som tar steget upp och tar över mediehuset, som förutom nyhetssajten också består av Blogg.se, Fragbite och Modette.

"Jag har älskat det här företaget sedan första dagen jag satte min fot här, och att nu få ta ett större grepp – tillsammans med alla grymma kollegor – känns riktigt, riktigt kul", säger Ulrika Ek i ett pressmeddelande. 

Bolaget har växt stadigt och omsättningen för 2016 landade på 300 miljoner. Resultatet hamnar däremot närmare nollan – främst för att nyhetssajten dras med stora förluster. 

Douglas Roos, styrelseordförande och grundare i Nyheter24, är mycket nöjd över sin nya vd.

"Vi kunde inte hitta en bättre vd. Hon är smart, driftig, okonventionell och jobbar hårdare än alla andra – love it." 

När Daniel Weilar avgick från vd-posten gav han hela mediabranschen en känga som han menade gav bort för mycket innehåll gratis. 

”Som det har varit fram till nu, så skall konsumenten få en gratis upplevelse som annonsörer finansierar, vilket över tid betyder att publicisten behöver se till så att annonsören är nöjd och konsumenten hamnar i andra hand. Klart att publicister inte orkar stå emot dåliga idéer då”,  sa han till Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER