Tinder-ägaren Match stämmer konkurrenten Bumble för patentintrång

Breakit - Tinder-ägaren Match stämmer konkurrenten Bumble för patentintrång

Ingen kärlek mellan dejtingappsbolagen. Foto: Istockphoto

Finwire / Breakit

Tinder-ägaren Match stämmer konkurrenten Bumble för patentintrång.

Stämningsansökan uppger att Bumble har kopierat Tinders premiss, som Tinder beskriver som världsrevolutionerande, skriver sajten Techcrunch.

Man anklagar även de tidigare Tinder-anställda Chris Gulczynski och Sarah Mick som nu arbetar på Bumble för att ha kopierat designinslag. Bolaget uppger att Bumble har släppt åtminstone två funktioner som har utvecklats under sekretessavtal hos Tinder och därför uppger man att sekretessavtal har brutits.

Relationen mellan Bumble och Tinder kompliceras ytterligare av det faktum att Bumble-grundaren tillika vd:n Whitney Wolfe var med och grundade Tinder, och har lämnat samt stämt den tidigare arbetsgivaren rörande sexuella trakasserier.

Match har trots den anstränga företagsrelationen försökt att köpa upp Bumble, och skribenten Dan Primack på Axios bedömer att stämningsprocessen kan faktiskt leda till att man kommer överens om ett uppköp. Bumble är i dagsläget majoritetsägt av Badoo.

Enligt siffror från analysfirman App Annie är Tinder mer än tio gånger så stort som Bumble sett till antalet månatliga användare, och sju gånger större sett till nedladdningarna de senaste 12 månaderna.

Läs fler artiklar
LÄS MER