Detta skrev Steve Jobs i sin första jobbansökan

Breakit - Detta skrev Steve Jobs i sin första jobbansökan

Steve Jobs. Foto: TT/Skärmdump

Caroline Englund

Reporter

Flera ovanliga dokument efter Applegrundaren Steve Jobs har sålts i veckan. Däribland hans första jobbansökan.

Brukar du ha ångest över att skriva i ditt personliga brev när du söker jobb? Då kanske du kan inspireras av Steve Jobs. Hans första ansökan offentliggjordes i veckan och såldes för 175 000 dollar (cirka 1.4 miljoner kronor) till en anonym it-entreprenör från London.

Ansökan skrevs 1973 när Steve Jobs var 18 år gammal och hade hoppat av sina studier vid Reeds Collage och består av ett formulär som Jobs har fyllt i.

Han skriver bland annat att engelsk litteratur är hans huvudämne och att han bor på Reeds collage. Några egenskaper som han listar är datorer, kalkylator, design och tech. Han skriver också att han har specialkunskaper i elektronik, teknik och design. Steve Jobs skriver dessutom att han har körkort och tillgång till bil.

Vilket jobb Steve Jobs söker framgår inte av ansökan men inte långt efter att den skrevs fick han jobb som tekniker på datorföretaget Atari. Två år senare startade han Apple computers i sitt nu legendariska garage tillsammans med Steve Wozniak och Ronald Wayne. Om det här rapporterar flera medier, bland andra Macrumors där ansökan finns att läsa i sin helhet.

Steve Jobs avled i oktober 2011. 

Läs fler artiklar
LÄS MER