MQ:s försäljning faller kraftigt – vänder till förlust

e-handel
MQ:s försäljning faller kraftigt – vänder till förlust

Foto: TT

Direkt / Breakit

Lägre omsättning och vänder till förlust.

MQ redovisar en omsättning som var lägre än väntat under andra kvartalet. Resultatet var negativt men marknaden hade väntat ett positivt resultat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

Det kalla vintervädret har gjort det svårt att få igång försäljningen av vårsäsongens sortiment skriver klädkedjan i kvartalsrapporten.

Omsättningen uppgick till 448 miljoner kronor (496), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 477. 

Rörelseresultatet blev -4 miljoner kronor (14), väntat rörelseresultat var 6. Bruttovinsten blev 227 miljoner kronor (253), med en bruttovinstmarginal på 50,7 procent (51,0). 

Resultatet före skatt var -4 miljoner kronor (13), analytikerkonsensus 5. Resultatet efter skatt blev -3 miljoner kronor (10). 

Under sexmånadersperioden har investeringar om 19 miljoner kronor (16) gjorts i koncernen, vilket avser investeringar i åtta MQ-butiker och sjutton Joy-butiker. Inom MQ har två nya butiker och en ny outlet öppnat, två butiker har flyttat till nya lokaler, två butiker har byggts om och en butik harfått större yta. Inom Joy har en butik flyttat och sexton butiker byggts om till nytt butikskoncept, skriver bolaget i rapporten. 

Läs fler artiklar
LÄS MER