Bygghemma klart för börsen: "Vi har en vinnande företagskultur"

Bygghemma
Bygghemma klart för börsen: "Vi har en vinnande företagskultur"

Direkt / Breakit

E-handelsföretaget Bygghemma bekräftar att bolaget avser notera sig på Nasdaq Stockholm.

Breakit kunde förra veckan bekräfta att Bygghemma kommer att ta klivet in på börsen. Uppgifterna kom den gången från Carnegies aktiechef David Karlsson. 

"Jag kan bekräfta att Bygghemma har planer och avser att börsnotera sig inom kort och Carnegie är rådgivare", sade han på Breakits event "Gamechangers 2018".

Nu har bolaget släppt sitt prospekt inför börsnoteringen. Där framgår det att noteringen kommer att ske inom två veckor, och första handelsdag förväntas bli den 27 mars 2018.

Det slutgiltiga priset per aktie i erbjudandet förväntas fastställas inom intervallet 45-50 kronor, motsvarande ett totalt marknadsvärde om 4,85-5,35 miljarder kronor.

"Bygghemma Group har byggt upp en stark position som den största onlinebaserade återförsäljaren av hemförbättringsprodukter i Norden. De senaste åren har vi vuxit betydligt och med bibehållen lönsamhet. Detta har varit möjligt tack vare att vi var först på marknaden, den skalbara affärsmodellen och en vinnande företagskultur", säger Bygghemmas vd Mikael Olander.

I samband med börsnoteringen kommer Bygghemma även att genomföra en nyemission.

Bolaget kommer att ta in cirka 350 miljoner kronor före kostnader kopplade till emissionen, samtidigt som den befintliga ägaren FSN Capital Shareholders planerar att sälja befintliga aktier för minst 1,1 miljarder kronor.

Två investerare har åtagit sig att förvärva aktier för upp till 250 miljoner kronor. De är Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) och Sven Hagströmers investeringsbolag Creades.

Bygghemma har de senaste åren gjort flera större förvärv. I början av året köpte man möbelsäljaren Furniturebox för runt en halv miljard kronor och några månader senare köptes 51 procent av aktierna i Polarpumpen

För 2017 redovisade Bygghemma Group en nettoomsättning på 4,0 miljarder kronor och ett justerat rörelseresultat (ebita) om 197 miljoner kronor. 

Läs fler artiklar
LÄS MER