Breakits vd: ”Jag saknade tillräcklig kunskap om hosting”

Breakits vd: ”Jag saknade tillräcklig kunskap om hosting”

Olle Aronsson, medgrundare och vd på Breakit.

Bra och säker hosting är en förutsättning för att din startup ska bli framgångsrik. Men hur beställer du något du sannolikt inte vet så mycket om? Här berättar Breakits vd Olle Aronsson om när sajten bytte leverantör förra sommaren.

Hosting är sällan det allra första du tänker på när du drar igång din startup. Något du vet att du måste ha, men ett område som du kanske inte är så insatt i. Och köper därefter.

Eller motsatsen: ni är ett ungt teknikbolag och själva utvecklare i grunden. Du vet att bolaget kan komma att skalas upp globalt och köper därför in 30 kraftfulla servrar på studs – fast det skulle räcka med en server under det första året.

Oavsett scenario kan det vara svårt att hitta rätt från början, vad gäller hosting. Risken är stor att ni satsar för lite eller för mycket.

När Breakits ena grundare Olle Aronsson hörde av sig till hostingföretaget Rackfish å Breakits vägnar räknade han sig till den första kategorin ovan.

”Ärligt talat visste jag inte riktigt vad vi behövde eftersom jag saknade tillräckligt mycket kunskap om hosting. Därför var det väldigt bra att det gick att ringa till Rackfish och få pedagogisk service, så att jag bättre kunde förstå exakt vad vi köpte”, säger Olle Aronsson.

Detta var i början av sommaren 2017. Efter tekniska utvärderingar presenterade Rackfish en lösning och i augusti gick det virtuella flyttlasset.

”En sak som vi märkte direkt efter att vi flyttat sajten var att vi faktiskt behövde köpa lite mer minne än vad Rackfish först hade föreslagit. De hade med andra ord inte översålt på något sätt, vilket vi givetvis uppskattar”, säger Olle Aronsson.

”Det är ju lätt för en hostingleverantör att sälja onödigt stora och dyra paket till kunderna – men med Rackfish var det precis tvärtom. De ville inte att vi skulle köpa en massa onödig hårdvara, så de gav ett förslag som de var säkra på inte var i överkant. Samtidigt kan vi uppgradera snabbt när det behövs”.

”Den viktigaste garantin från Rackfish är backup. Vår produkt är ju vårt innehåll, alla bilder och artiklar. Och där har vi en lösning som jag känner mig extremt trygg med. Även om någon skulle spränga Rackfishs största datorhall i luften så finns vårt innehåll säkrat på andra ställen, om man säger så. Vi kan snabbt få upp sajten igen även i ett krisläge, eftersom det är både hängslen och livrem på vår lösning”, säger Olle Aronsson.

Detta är en sponsrad artikel från Rackfish, en premiumleverantör av hosting- och serverlösningar. Vill du också ha en samtalspartner kring hosting? Rackfish är väldigt tillgängliga och lyssnar gärna på dina driftsbehov och ger konkreta fria råd och offerter. Kvalitet, tillgänglighet, snabb support utan telefonkö är några av värdena som erbjuds. Ring 08-42501818 för att prata om din drift eller besök vår webb www.rackfish.com.

Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits reportrar utan av vår kommersiella avdelning. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se.

Läs fler artiklar
LÄS MER