Amazon säger upp personal vid huvudkontoret

Amazon
Amazon säger upp personal vid huvudkontoret

Jeff Bezos, Amazons grundare. Foto: Susan Walsh/AP/TT

Finwire / Breakit

Har fått slut på arbetsuppgifter.

Amazon har börjat säga upp flera hundra anställda vid huvudkontoret i Seattle samt hundratals fler på andra ställen världen över. Det skriver Seattle Times med hänvisning till källor. Uppgifterna är bekräftade av Amazon.

Enligt uppgift är det Amazons vilda tillväxt i antalet anställda under de senaste åren som gjort att flera enheter plötsligt hamnat i en sits där mängden arbetsuppgifter inte kan täcka upp för all personal. Amazon hade runt 5 000 anställda i Seattle 2010 men har på senare tid ökat till över 40 000 personer.

Som ett led har Amazon infört ett rekryteringsstopp vid flera enheter och minskat ned antalet lediga jobbannonser i Seattle till den lägsta nivån på flera år. Nu senast har man även valt att börja säga upp anställda.

”Som en del av vår årliga planeringsprocess gör vi justeringar tvärs över företaget, små personalreduceringar på ett par ställen och aggressiva rekryteringar på många andra. De anställda som berörs hittar vi roller för på de ställen där vi anställer”, sade en talesperson för Amazon.

Amazon är idag den näst största arbetsgivaren i USA.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER