Fel på Spotify? Nu kan du själv göra ändringar

Breakit - Fel på Spotify? Nu kan du själv göra ändringar

Foto: TT / Skärmklipp

Tobias Blixt

Reporter

Användare som har irriterat sig på att deras favoritalbum har felaktiga årtal kan snart andas ut.

Spotify tycker att deras information om låtar och skivor kan förbättras och nu vill de ha hjälp av användarna. Därför gör företaget som Wikipedia och ger användarna tillgång till ett eget redigeringsverktyg, kallat Line-in, med möjlighet att ge förslag på förbättringar direkt på plattformen, rapporterar Mashable.

Genom att trycka på de tre punkterna som dyker upp när man för musen över en låt kan användarna välja att föreslå en ändring. Information som Spotify låter användarna ändra är exempelvis årtal, genre, vilken roll olika människor som arbetat med albumet har och vilken känsla en låt förknippas med.

“Genom att experimentera med det här verktyget hoppas vi få en bättre förståelse för hur Spotifys användare tolkar musik. Så att vi kan förbättra upplevelsen för både lyssnare och artister”, säger företaget i ett uttalande.

Förändringen innebär inte att användarna kan ändra informationen fritt, till skillnad från Wikipedia så kommer Spotify inte att tillåta ändringar i realtid. Istället kommer de att samla in och analysera alla förslag som ges, skriver Mashable.

Läs fler artiklar
LÄS MER