Nyheter24 tystar belackarna - försäljningen rusar första halvåret

Nyheter24 Fragbite Masters
Nyheter24 tystar belackarna - försäljningen rusar första halvåret

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Medgrundaren Douglas Roos avslöjar siffrorna för årets första sju månader: ”Nu visar vi äntligen vinst”.

Douglas Roos startade Nyheter24 tillsammans med Patrik Sandberg för sju år sedan. Det har varit en skakig resa kantad av stora förluster men nu tycks det på allvar vänt. Förra året omsatte koncernen 98 miljoner kronor och gjorde en förlust på 2 miljoner kronor. I år går verksamheten med vinst.

”Redan nu, efter sju månader, har vi omsatt 100 miljoner kronor och gjort 3 miljoner kronor i vinst”, säger Douglas Roos.

Koncernen består utöver nyhetssajten Nyheter24 bland annat av bloggnätverket blogg.se (som är klart störst trafikmässigt) och sajter som Fragbite och Tyda. Nyheter24-gruppen driver också Netric, en av de största svenska aktörerna inom så kallad programmatic eller automatiserad annonshandel.

”Sajten Nyheter24 går jättebra men störst användartillväxt har vi inom Fragbite”, säger Douglas Roos.

Fragbite driver en av världens största onlineturneringar i e-sport. Fjolårs säsongen hade Fragbite Masters 8,7 miljoner tittare (påbörjade strömmar) vilket då var en ökning med nästan 300 procent jämfört med säsong två. Årets säsong avslutades i juni och då växte antalet tittare till drygt 16 miljoner.

”Vi livesänder turneringen och vissa dagar var vi det tv-program som hade flest tittare i Sverige”, säger Douglas Roos.

Breakit har tidigare berättat om uppgifterna att bland annat mediekoncernen Schibsted varit intresserade av att köpa Nyheter24-gruppen.

”Det är inget jag har några kommentarer till”, säger Douglas Roos.

Läs fler artiklar
LÄS MER