Deklarationsjackpott för Kivra – användarsiffrorna exploderar

Kivra
Deklarationsjackpott för Kivra – användarsiffrorna exploderar

Stefan Krook, vd på Kivra. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Den digitala brevlådan har fått 100.000 nya användare på tre dagar.

Kivra är bolaget som vill låta dig läsa post från myndigheter och företag direkt i mobilen. Eftersom man loggar in i appen med Bank-ID kan man även ta emot post som inte går att skicka på mejl.

Varje år får bolaget en stor användarvåg under våren. Det hänger ihop med att Skatteverket kan skicka ut deklarationen digitalt genom Kivra och dessutom ge eventuell skatteåterbäring redan innan påsk för de som registrerat sig på tjänsten. Även i år har den stora strömmen av användare kickat in och i veckan satte bolaget ett nytt rekord. På bara tre dagar har man lockat över 100.000 nya användare till tjänsten.

“Det är häftigt att se effekten när våra användare berättar för vänner och bekanta om oss”, säger Stefan Krook, vd på Kivra, i ett pressmeddelande.

Hur mycket Kivra omsatte 2017 är fortfarande okänt, men i somras sade Stefan Krook till Breakit att bolaget hoppades dubbla 2016 års omsättning – det vill säga gå från 7 miljoner till 14 miljoner kronor. 2016 gjorde bolaget en förlust på 22 miljoner kronor.

“Vi har ju en väldigt baktung affärsmodell. Det är många års produktutveckling och arbete med att få in användare, innan man kan tjäna pengar med den här modellen. Men nu på senare tid har det blivit allt mer kul att titta på siffrorna”, sade Stefan Krook i somras.

Läs fler artiklar
LÄS MER