Caliburgers hamburgarstekande robot Flippy tvingas sluta – klarade inte av tempot

Breakit - Caliburgers hamburgarstekande robot Flippy tvingas sluta – klarade inte av tempot

Foto: Miso robotics

Tobias Blixt

Reporter

Hamburgarkedjan Caliburger försökte automatisera grillandet av sina hamburgare med en robot. Men det visade sig att man inte var riktigt redo för intresset det medförde.

Om du har oroat dig för att robotar snart kommer att ta över världen, kommer här lite lugnande nyheter. Hamburgarkedjan Caliburgers grillande robot Flippy, som installerades under veckan, fick nämligen bara en dag på jobbet, rapporterar USA today.

Enligt sajten väckte restaurangens nytillskott så stor uppmärksamhet att man helt enkelt inte hann med alla beställningar. Besökarna som under torsdagen kom för att se Flippy arbeta möttes istället av en skylt som förkunnade att roboten snart skulle vara tillbaka.

Miso robotics, som har skapat roboten, säger i ett meddelande att de genomförde tester av koden som kontrollerar roboten, för att försäkra sig om att den klarar av att grilla hamburgare snabbt nog, enligt BBC.

Anthony Lomelino, teknisk chef på Caliburgers ägare Cali group berättade för USA today att även människorna som arbetade med Flippy måste tränas för att hinna med sitt arbete.

“Det är framförallt tajmingen. När du är där bakom och arbetar med människor, så pratar man med varandra. Men Flippy så måste du arbeta efter hans schema. Koreografera hur och när du gör dina rörelser”, säger han till USA today.

Det verkar som om människor och robotar inte är helt redo för att arbeta tillsammans riktigt ännu. Flippy klarar nämligen inte av att laga hela hamburgarna själv, människor behövs fortfarande för allting som inte har med vändandet av köttet att göra.

Läs fler artiklar
LÄS MER