Hajpade auktionssajten Lauritz tvingas ta in mer pengar – kallar på aktieägarna

Lauritz Auktioner
Hajpade auktionssajten Lauritz tvingas ta in mer pengar – kallar på aktieägarna

Direkt / Breakit

Kallar till extrastämma.

VI har tidigare skrivit om de stora bråk som blossat upp inom den danska auktionssajten Lauritz. I december tvingades vd:n bort och en dålig rapport tvingade bolaget att sälja en fastighet.

Nu krävs det nya pengar i kassakistan och bolaget kallar därför till extrastämma för att få mandat att på olika sätt ta in nytt kapital.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Dels föreslår styrelsen ett mandat att ge ut upp till 50 miljoner aktier utan företrädesrätt för befintliga aktieägare. Mandatet föreslås gälla i fem år.

Vidare vill styrelsen ha mandat att ingå avtal med en eller flera aktieägare om att aktieägaren säljer aktier på marknaden och samtidigt köper motsvarande antal nya aktier från Lauritz.com.

"Syftet är att underlätta en enkel procedur där företaget när som helst under en ettårsperiod i relativt små proportioner lämpliga för mindre investerare och till en låg kostnad kan ge ut nya aktier och därmed ta in ytterligare kapital", uppger Lauritz.

Extrastämman planeras att hållas den 23 mars.

Lauritz.com meddelade nyligen att bolaget siktar på att locka nya köpare - och även nya aktieägare - genom att införa en särskild rabatt.

Firmans erbjudande är att ägare av minst 5.000 aktier får sälja och köpa ett valfritt föremål i kvartalet under ett års tid, utan att behöva betala försäljningskommission eller köparpremie upp till ett värde av 5.000 danska kronor per affär.

Lauritz.com inledde i februari en strategisk och en finansiell översyn i spåren av sjunkande försäljning och lönsamhet.

Läs fler artiklar
LÄS MER