General Motors planerar att öka produktionen av Chevrolet Bolt

General Motors Elbilar
General Motors planerar att öka produktionen av Chevrolet Bolt

Foto: TT

Finwire / Breakit

General Motors har på grund av framgångarna med elbilen Chevrolet Bolt beslutat att trappa upp produktionen av modellen, enligt vd Mary Barra. Det skriver Business Insider.

”Vi uppmuntras av detta momentum och på grund av den ökade globala efterfrågan på Chevrolet Bolt ska vi öka produktionen av bilen vid vår Orion Assembly-anläggning i Detroit”, sade Mary Barra under en energikonferens i Houston.

Chevrolet Bolt lanserades 2016 och erbjuder en körsträcka på nästan 390 kilometer per laddning. Antalet sålda modeller av fordonet uppgick till nästan 22 000 under 2017. Bilen har alltmer börjat ses som en utmanare till Tesla vars Model 3 dras med produktionsproblem. Sådana saknar General Motors.

”Vår mer än hundraåriga expertis inom produktion ger oss flexibiliteten att kunna skala upp produktionen för att möta efterfrågan”, sade Mary Barra.

Tesla har hittills levererat färre än 3 000 enheter av Model 3. Prognosen var att produktionen redan skulle ha legat på flera tusen bilar i veckan men på grund av bland annat flaskhalsar har man nu skjutit fram den prognosen till mitten av 2018.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER