Leif Kristensson investerar i startup-företaget Halon från Göteborg

Halon riskkapital Säkerhet
Leif Kristensson investerar i startup-företaget Halon från Göteborg

Halons förra vd Peter Falck och nya vd:n Martin Fabiansson. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Svetsarkungen i ny tech-satsning.

E-postföretaget Halon tar in 15 miljoner i en nyemission och anställer Martin Fabiansson som ny vd. Bland investerarna finns den 83-årige före detta svetsaren Leif Kristensson, som genom sitt bolag K-svets har byggt ett mindre företagsimperium.

Leif Kristensson har tidigare investerat i medtechbolaget Mevia, som tillverkar smarta pillerförpackningar. Och i juni förra året kunde vi berätta om hur han som en av ägarna i Icomera tjänade några hundra miljoner kronor vid deras försäljning till franska Engie Ineo.

Nu har han alltså investerat i ytterligare en svensk startup med bas i Göteborg.

Halon erbjuder drift- och säkerhetsfunktioner till företag som tillhandahåller e-posttjänster och bland deras kunder hittar vi webbhotellet One.com och Telia-ägda Cygate. Efter nyemissionen planerar de en kraftig expansion enligt Håkan Krook, Fund manager på Chalmers Ventures, en av investerarna i Halon.

“2017 var ett mycket starkt år för Halon där vi landade flera viktiga referenskunder. Med det som bas har vi nu också säkrat en finansieringsrunda som gör att vi kan skala upp verksamheten både på sälj- och tekniksidan”, säger han i ett pressmeddelande.

Nya vd:n Martin Fabiansson har tidigare arbetat med internetsäkerhet och mjukvarulösningar för företag som AT&T och Oracle. Nu ska han leda Halon i deras offensiva expansionsplaner där de planerar en kraftig försäljningsökning de kommande tre åren.

“Halon är ett spännande bolag med en produkt som är oerhört uppskattad i branschen. Jag ser fram emot att ta mig an den utmaning det innebär att lyfta Halon till nästa nivå”, säger han i ett pressmeddelande.

Läs fler artiklar
LÄS MER