Ny rekordnivå för Netflix

Netflix Streaming
Ny rekordnivå för Netflix

Foto: Istockphoto

Direkt / Breakit

Streamingtjänstens satsning på eget innehåll stärker greppet om marknaden spår analytiker.

Aktien i streamingtjänsten Netflix nådde nya rekordnivåer på måndagen och kursen har nu gått upp med 64 procent bara sedan årsskiftet.

På måndagen stängde Netflix på 315 dollar, motsvarande en uppgång med 4,6 procent, efter att ha handlats strax under 317 dollar under handelssessionen.

En bidragande orsak till måndagens uppgång var en positiv analys från UBS, rapporterar Financial Times.

UBS menar bland annat att Netflix stora investeringar i eget programinnehåll kommer att leda till att det amerikanska bolaget stärker greppet om marknaden.

"Vi tror att Netflix kärnkompetens vad gäller innehåll och teknologi kommer att skapa en positiv spiral med fler abonnenter och ökad tittartid, något som leder till högre snittpris och intäkter, vilket i sin tur kommer att ge resurser till större innehållsinvesteringar för att locka ännu fler abonnenter", argumenterade UBS.

Investmentbanken förutspår vidare att Netflix kommer att behålla ledartröjan på den globala och framväxande streamingmarknaden och lyfte fram att 60 procent av de uppkopplade hushållen i USA är kunder till bolaget och att den penetrationsgraden är klart lägre än så vilket, enligt UBS, erbjuder stor potential.

UBS höjde även sin riktkurs på Netflix till drygt 345 dollar, upp från 290 dollar.

I och med den senaste tidens kraftiga kursuppgång har Netflix ett börsvärde om 137 miljarder dollar, motsvarande cirka 1.130 miljarder kronor, mer än dubbelt så mycket som för tolv månader sedan.

Läs fler artiklar
LÄS MER