Hans drömaffär på 1000 miljarder ett steg närmare verkligheten

Breakit - Hans drömaffär på 1000 miljarder ett steg närmare verkligheten

Broadcoms vd Hock Tan. Foto: TT

Direkt / Breakit

Broadcom kopplar greppet om konkurrenten.

Chiptillverkaren Broadcom kan vara på väg att få alla de sex platser i sektorkollegan Qualcomms styrelse som Broadcom söker.

Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till information som visar ställningen när över hälften av rösterna har avlagts.

Om resultatet står sig när den slutliga aktieägaromröstningen äger rum skulle Broadcom få mandat att förhandla kring sitt fientliga bud på Qualcomm som är värt 117 miljarder dollar och därmed kunna övervinna det motstånd som Qualcomms ledning har haft mot budet, uppges det.

Qualcomms aktieägarmöte som skulle ha ägt rum på tisdagen senarelades dock med minst 30 dagar sedan en amerikansk myndighet velat titta på den föreslagna transaktionen ur ett säkerhetsperspektiv.

Båda bolagens aktier var ned omkring 1 procent en kvart före USA-börsernas stängning på måndagskvällen.

Den 26 februari uppgav Qualcomm att bolaget vill ha en ömsesidig due diligence-process och budprisförhandlingar med Broadcom. Qualcomm ansåg att mötet med Broadcom den 23 februari ledde till ytterligare framsteg, om än inte i prisfrågan, i riktning mot en möjlig framförhandlad transaktionslösning.

Broadcom upprepade vid det mötet sitt budskap att Broadcoms senaste, sänkta bud på 79 dollar per aktie är det bästa och slutgiltiga förslaget. Qualcomms styrelse uppgav sig då dock vara enig i sin syn att Broadcoms olika bud hittills, däribland det tidigare budet på 82 dollar per aktie, undervärderar Qualcomm i betydande grad.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt

Läs fler artiklar
LÄS MER