Tencent ska lansera spelkontrakt för föräldrar och barn

Tencent spel
Tencent ska lansera spelkontrakt för föräldrar och barn

Pony Ma, vd på Tencent. Foto: TT

Finwire / Breakit

Är ett svar på kritiken om att barn spelar för mycket.

Kinesiska Tencent planerar att införa digitala kontrakt som föräldrar kan förhandla med barn angående speltid, rapporterar Wall Street Journal.

Uppgifterna är hämtade från Tencents vd Ma Huateng, även känd som Pony Ma. Vid sidlinjen av folkkongressen för Kinas kommunistparti, där Pony Ma är en delegat, sade han att kontrakten kan göras gällande genom att vänner till barnen agerar som vittnen för undertecknandet.

Under de bindande kontrakten skulle barnen ersätta tiden de lägger på att spela spel med att istället göra hemläxor, uppgav Tencent-chefen.

Hans planer för kontrakten är ett resultat av den kritik som framförts om att barnen istället för att fokusera på sina studier lägger hellre tid på Tencents spel.

”Vissa av spelen på nätet har blivit det nya opiumet som förgiftar tonåringar”, sade Yu Xinwen, chef på universitetet i Guangzhou.

Hans kritik riktas främst mot Honor of Kings som är Tencents mest inkomstbringande spel.

Tencent reagerade redan i somras på klagomålen med att införa restriktiv speltid. Då hade det framkommit rapporter om att studenter på grund av långa speltider inte gjorde sina läxor och somnade i klassen.

Läs fler artiklar
LÄS MER