Andreas Bernström värvas till Kinnevik

Kinnevik Trustly
 Andreas Bernström värvas till Kinnevik

Direkt / Breakit

Trustlys styrelseordförande Andreas Bernström blir investeringsansvarig på Stenbeck-familjens investmentbolag Kinnevik.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Andreas Bernström har under de senaste sju åren varit rådgivare till riskkapitalbolaget EQT i frågor om digitalisering och TMT, och därutöver har han bland annat varit vd för techbolaget Rebtel samt arbetat åtta år på Tradedoubler i olika ledningspositioner.

Enligt Kinneviks vd Georgi Ganev kommer Andreas Bernström i rollen som "investment director" att bli en viktig tillgång för investeringsbolagets ambition att öka fokus på den nordiska marknaden.

"Med sin erfarenhet som entreprenör och ledare av snabbväxande digitala bolag kommer Andreas att spela en viktig roll, både vad gäller att identifiera framtida möjligheter samt att agera partner och rådgivare till Kinneviks bolag", sade Kinneviks vd Georgi Ganev.

På Kinneviks hemsida finns en person med titeln investment director: Franco Danesi. Därutöver har Chris Bischoff titeln "senior investment director". Den tidigare "investment directorn" Christoph Barchewitz, baserad i London, lämnade nyligen det uppdraget för att bli vd i Global Fashion Group.

Kinnevik är storägare i bolag som MTG, Qliro och Zalando, bara för att nämna några.

Läs fler artiklar
LÄS MER