Robot-startup ny unicorn

Finwire / Breakit

Når drömvärderingen en miljard dollar.

Automatiserings-startupen UiPath tar in 120 miljoner dollar genom en andra finansieringsrunda (Series B). Värderingen var över en miljard dollar. Det rapporterar Techcrunch med hänvisning till källor.

Företaget drog in 30 miljoner dollar senast i april 2017, vilket innebär att man nu har tiodubblat värderingen. Tillväxten är mycket hög.

Den senaste finansieringen är avsedd till investeringar i produktutveckling och tillväxt. I finansieringsrundan deltog ett antal nya kända namn inom riskkapitalbranschen såväl som tidigare investerare. Riskkapitalbolagen Accel, Credo Venture, Earlybird och Seedcamp deltog i den föregående finansieringsrundan.

Bolaget uppger för techsajten att de har för avsikt att tillkännage finansieringen så tidigt som nästa vecka, och lämnar inga kommentarer dessförinnan.

UiPath använder AI-verktyg som datorsyn, maskininlärning och behandling av naturliga språk för att automatisera några av de mer vardagliga uppgifterna kring administrativa system. Mjukvaran kan exempelvis hantera försäkringsärenden och bearbeta av fakturor, samt sköta kundcenter.

Läs fler artiklar
LÄS MER