Superfront pimpar dina Ikea-skåp – nu exploderar försäljningen

Breakit - Superfront pimpar dina Ikea-skåp – nu exploderar försäljningen

Foto: Pressbild

Caroline Englund

Reporter

Svenska Superfront vill göra dina Ikea-skåp unika genom att sälja designade skåpluckor. Nu är bolaget ett av Europas snabbaste växande företag.

Idag publiceras listan Inc 5000 som rankar de snabbast växande privata bolagen i Europa. Listan är baserad på bolagens tillväxt de senaste tre åren. Superfront som drivs av makarna Monica och Mick Born och startades för fem år sedan och kvalar in på plats 1205.

Bolaget gick mellan åren 2013 och 2016 från en omsättning på 5,4 miljoner kronor till 41 miljoner kronor.

”Vi har en attraktiv produkt  och har inte lagt en krona på annonsering. Produkten har sålt sig själv och fått spridning i sociala kanaler. Vi har hittat något som har behövts helt enkelt", säger Mick Born till Breakit.

Monica Born berättar att paret fick idén redan för 15 år sedan när de byggde om en vindslägenhet.

”Vi hade inte så mycket pengar men ville skapa något unikt och lät därför tillverka egendesignade skåpluckor som vi monterade på Ikea-stommarna. Sedan såg vi att samma beteende fanns hos vänner och bekanta”, säger hon.

Både Monica och Mick Born har arbetat inom reklambranschen men valde att säga upp sig från sina jobb och satsa på sin idé. ”Vi har båda jobbat med idéer under lång tid och när man har gjort det vet man när man får en bra idé”, säger Monica Born.

”Vi är vana att jobba med andras varumärken. Nu kände vi att det skulle vara spännande att få jobba med helheten”, säger Mick Born.

Vad säger Ikea om er affärsidé?

”De är positivt inställda till oss, vad vi har hört. I början hade vi besök från huvudkontoret och de tyckte att idén var bra.  Jag tror att vi vidgar deras marknad eftersom vi har en annan målgrupp. Vi för in Ikea i finrummet.

Hur är det att jobba med sin partner?

”Det är jätteroligt. Vi startade det här under småbarnsåren och alla som har småbarn vet att de åren kan vara tuffa. Men vi fick loss tid för varandra genom att jobba ihop. Vi har ju lunchdejt varje dag. Att jobba ihop med något som båda brinner för är betydligt roligare än att städa huset ihop, säger Monica Born.

”Vi är olika men synkar bra och kompletterar varandra”, säger Mick Born.

2017 flyttade Superfront sin produktion från Dalarna till Småland för att kunna producera mer och snabbare. De byggde också om hela sin IT-struktur, inklusive e-handelsplattformen. Målet för 2018 är att växa ännu mer.

Läs fler artiklar
LÄS MER