Så går det för Sportamore – satsar ännu mer på robotlager

Sportamore e-handel
Så går det för Sportamore – satsar ännu mer på robotlager

Johan Ryding, vd Sportamore

Direkt / Breakit

Vinsten minskar för e-handlaren.

Sportamore kommer att bygga ut sitt robotlager under 2018 och satsa ytterligare 30 miljoner. Det skriver bolagets vd i bokslutet. Tidigare har bolaget satsat 80 miljoner på att bygga upp robotlagret.

Men flytten till robotlagret var kantat av problem och vd Johan Ryding har tidigare sagt till Breakit att de räknar med att de tappade 35 miljoner i försäljning under en period.

"Efter vår flytt till en ny modern logistikanläggning med tillhörande investering i automation av logistikfunktionen ser vi nu positiva effekter på verksamheten", skriver vd Johan Ryding i rapporten.

Enligt Sportamore skickades under Cyber Week över 100.000 order problemfritt till kunder utan avkall på leveranstid. Under fjärde kvartalet har bolaget också levererat in dubbelt så mycket varor som det gjorde under motsvarande period 2016 och byggt upp ett större produktutbud "än någonsin tidigare".

"Det starkare utbudet och ett fokus som nu återigen är till fullo inriktat på försäljning har lett till en acceleration i tillväxttakt och under januari 2018 växer den totala omsättningen med 25 procent mot föregående år, detta i marknad där såväl sko- som konfektionsmarknaden uppvisat negativa tillväxttal", skriver vd:n.

Nettoomsättningen för e-handlaren landade på 261 miljoner kronor (247).

Rörelseresultatet blev 11,8 miljoner kronor (13,8). 

Ingen utdelning föreslås.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER