Efter kraschen – spelbolaget håller extrainsatt telefonkonferens

Direkt / Breakit

Det finländska spelbolaget Rovio kommer att hålla en extrainsatt telefonkonferens på torsdagen efter att bolaget på morgonen lämnat preliminära siffror för det fjärde kvartalet samt gett prognoser för 2018.

Torsdagens telefonkonferens nämndes inte i morgonens pressmeddelande, utan först några timmar senare i en separat inbjudan.

Rovios kommunikations- och ir-chef Rauno Heinonen bekräftar att bolaget under dagen beslöt sig för att arrangera en telefonkonferens efter de många frågorna från investerare samt det branta kursfallet i aktien under dagen. Kring klockan 14.30 hade Rovio tappat 48 procent av sitt börsvärde. Telefonkonferensen startar klockan 15.00.

För 2018 spådde Rovio att intäkterna kommer att ligger i intervallet 260-300 miljoner euro, att ställa mot 297 miljoner euro 2017 vilket motsvarande en tillväxt på 55 procent i förhållande till 2016. De analytiker som ingick i Bloombergs sammanställning trodde innan torsdagens besked att intäkterna skulle uppgå till 337 miljoner euro under innevarande år.

Läs fler artiklar
LÄS MER