Svenskar stora förlorare när Angry Birds-bolaget Rovio slaktas på börsen

Breakit - Svenskar stora förlorare när Angry Birds-bolaget Rovio slaktas på börsen

De arga fåglarna är inte lyckliga på börsen. Foto: TT

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

En försäljningsprognos som inte föll börsen i smaken blev dyr för akiteägarna – Rovio föll över 40 procent på börsen i Helsingfors på torsdagsförmiddagen.

Angry Birdsbolaget Rovio har inte haft det lätt på börsen sedan noteringen i slutet av september. Och det blev inte roligare när de på torsdagsmorgonen släppte sin prognos för försäljningen sista kvartalet förra året och hela 2018. 

Rapporten, som innebar lägre intäktern än förväntat, fick fågel-aktien att störtdyka över 40 procent under förmiddagen.  

”Frågan är hur man ska tolka en sån här prognos. Det finns de som ger försiktiga prognoser och de som är mer djärva. Vad man kan säga för Rovio är att de har varit dåliga på att kommunicera sedan de kom till börsen”, säger Carl Armfelt som är förvaltare på en av storägarna, Swedbanks fond Ny teknik til Di Digital.

Fonden är tredje största ägare med 9 procent av aktierna och raset innebar att värdet på aktierna sjönk med 300 miljoner kronor.

Även Niklas Zennströms Atomico är storägare i den finska spelutvecklaren. Efter en timmes handel hade riskkapitalbolagets innehav tappat 310 miljoner kronor i värdet enligt Di Digital.

Läs fler artiklar
LÄS MER