Intersport värvar NA-KD-grundaren Jarno Vanhatapio

NA-KD Intersport e-handel
Intersport värvar NA-KD-grundaren Jarno Vanhatapio

Jarno Vanhatapio tar plats i Intersports styrelse. Foto: TT/Niklas Elmrin

Caroline Englund

Reporter

NA-KD:s grundare Jarno Vanhatapio har rekryterats till Intersports styrelse. Tanken är att han ska bidra med digital kompetens.

Intersport meddelade i slutet av januari att de säger upp kontorspersonal för att istället kunna anställa personer med kompetens inom näthandel.

Vd:n Marcus Wibergh sade då att kedjan måste anpassa sig efter rådande konkurrens och att det var en del i den stora förändring som detaljhandeln står inför.

Nu gör kedjan en riktig topprekrytering i och med att styrelsen förstärks av Jarno Vanhatapio. Han har grundat det snabbväxande och nätbaserade modebolaget NA-KD som är känt för sitt arbete med influencers och sociala medier och på bara några år har nått en omsättning på 400 miljoner kronor. Jarno Vanhatapio har också grundat modesajten Nelly.com och Zoozoo.com.

“För Intersport är det mycket positivt att få in Jarnos unika kompetens och erfarenhet i styrelsen. Jarno kommer att vara ett perfekt bollplank och utmana oss i vår digitala resa”, säger Marcus Wibergh, i ett pressmeddelande.

Jarno Vanhatapio ser fram emot sitt nya uppdrag,

“Intersport genomgår en väldigt intressant transformation inom det digitala och jag har ett stort förtroende för den nya ledningen med Marcus Wibergh i spetsen och bolagets huvudägare Adelis. Deras retailkunskap är omvittnad och där kan jag komplettera min kunskap samtidigt som jag kan bidra med insikter om den nya konsumenten och omnichannel-handel”, säger han i ett pressmeddelande.

Intersport har de senaste åren kämpat med lönsamhet och resultatet visade röda siffror både 2015 och 2016. 2016 gick sportkedjan back med ungefär 44 miljoner kronor. 

Läs fler artiklar
LÄS MER