Andreas Thorstensson lämnar EQT – "Bra läge att satsa på e-sport"

EQT Ventures EQT e-sport
Andreas Thorstensson lämnar EQT – "Bra läge att satsa på e-sport"

Andreas Thorstensson tänker satsa på e-sport. Foto: Press / Istock

Tobias Blixt

Reporter

Andreas Thorstensson är entreprenör och före detta världsmästare i Counter-strike. Nu lämnar han riskkapitalbolaget EQT Ventures – för att starta eget.

Investeraren och e-sportpionjären Andreas Thorstensson blev en del av EQT Ventures 2015. Då arbetade han med att ta fram Motherbrain – ett mjukvaruprogram som med hjälp av artificiell intelligens samlar in och analyserar data om investeringsobjekt inom tech-världen.

Breakit kan nu berätta att Andreas Thorstensson lämnar bolaget.

“Det stämmer att jag är på väg bort från EQT. Det är ett gaming- och e-sportbolag som jag driver tillsammans med en gammal kollega, men det är lite i stealthmode just nu”, säger han.

Andreas Thorstensson är också före detta världsmästare i Counter-strike och har en historia av flera startade bolag med fokus på just spel och e-sport. Han var bland annat med och startade e-sportorganisationen SK Gaming och spelstudion ESN.

“Jag har drivit egna bolag hela livet, det är det jag brinner för. Sedan är gaming och e-sport saker som jag har gjort tidigare och jag känner att det är ett väldigt bra läge att starta någonting där”, säger han.

Det var i december 2015 som Andreas Thorstensson gick till EQT. Han lämnade då Toborrow, ett företag som han var med och grundade. Toborrow var först i Sverige med att erbjuda peer to peer-lån till företag via en digital plattform, men som Breakit tidigare har rapporterat har bolaget haft svårt att få fart på tillväxten.

Förutom investeringar, lån och e-sport har Andreas Thorstensson också utvecklat sidor som sammankopplar nyhetsflöden i sociala kanaler. Ett av projekten var Njuice, som hittade och lyfte fram nyheter som uppmärksammades på sociala medier.

Några detaljer om sitt nya projekt – vilka som är involverade och vad bolaget mer specifikt ska göra – vill Andreas Thorstensson inte avslöja.

E-sport och gaming är två snabbt växande industrier. Vill du lära dig mer om affärerna kring gaming och tech? Spana in vårt event i vår länk.

Läs fler artiklar
LÄS MER