Svenskens Uber-utmanare köper digital restaurangplattform

Careem
Svenskens Uber-utmanare köper digital restaurangplattform

Mudassir Sheikha och Magnus Olsson, två av Careems grundare. Foto: Pressbilder.

Finwire / Breakit

Taxiapptjänsten Careem köper restaurangplattformen Roundmenu. Planen är att börja testa matleveranser så fort som möjligt.

Careem är baserat i Dubai och beskrivs enklast som Mellanösterns Uber. Företaget har en stark Sverigekoppling eftersom Lundasonen Magnus Olsson grundade bolaget tillsammans med Mudassir Shaikha 2011. Nyligen skrev vi om att Careem verkar vara på väg mot börsen.

Nu uppger taxiappbolaget, enligt Reuters, att de förvärvar den digitala restaurangplattformen RoundMenu, och planerar att testa matleveranser från och med denna månad. 

Uppköpet ligger i linje med taxiapptjänstens planer. I mars förra året skrevs det om att Careem var på jakt efter företag att köpa upp.

RoundMenu återfinns i 18 städer i nio arabiska länder, vilket innegattar Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och Egypten.

Reuters skriver att det finns en efterfrågan på leveranstjänster i Mellanöstern, särskilt i gulfstaterna där temperaturen kan stiga över 50 grader på sommaren. Flera företag som sysslar med livsmedelsleveranser är verksamma i regionen såsom Talabat, Zomato, Uber Eats och Deliveroo.

Careem uppgav i juni i fjol att de avser accelerera sina expansionsplaner efter att ha tagit in 500 miljoner dollar i finansiering från investerare, däribland tyska fordonsjätten Daimler och saudiarabiska Kingdom Holding.

Förvärvssumman är inte känd.

Läs fler artiklar
LÄS MER