Drönarbolaget Cybaero i akut kris – utesluter inte konkurs

Breakit - Drönarbolaget Cybaero i akut kris – utesluter inte konkurs

Cybaero utvecklar obemannade mini-helikoptrar. Foto: TT

Direkt / Breakit

Drönarbolaget Cybaero, vars aktie handelsstoppades på First North igår torsdag, lider av "akut likviditetsbrist" och bolaget kan inte utesluta att det går i konkurs.

Linköpings-baserade Cybaero utvecklar obemannade mini-helikoptrar, alltså en sorts drönare. Bolaget är noterat på Nasdaq First North men handeln i aktien stoppades i torsdags. Den främsta anledningen är att bolaget har slut på pengar.

En av anledningarna till bristen på pengar är att bolaget inte kan komma överens med Dubaibaserade Bracknor om en tredje omgång av konvertibellån.

"Cybaero utreder för närvarande hur länge den befintliga likviditeten räcker för att driva bolaget. Cybaero utreder även om mer än hälften av aktiekapitalet är förbrukat. Om så är fallet kommer kontrollbalansräkning att upprättas", skriver bolaget.

"Cybaero diskuterar för närvarande med andra finansiärer kring möjligheter att lösa den uppkomna situationen. För det fall att dessa förhandlingar inte är framgångsrika kan en konkurs inte uteslutas", heter det vidare.

Läs fler artiklar
LÄS MER