Breakit söker en webbredaktör – 5 skäl till att du vill jobba med oss

Lediga jobb
Breakit söker en webbredaktör – 5 skäl till att du vill jobba med oss

Delar ur Breakits team. Foto: Erik Otterberg.

Sara Lindmark

Reporter

Älskar du nyhetspuls, kan sätta en vass rubrik på nolltid och få ihop ett snyggt bildmontage i Photoshop? Då har du potential att bli Breakits nya webbredaktör.

Breakit har på kort tid etablerats som en av Sveriges största ekonomisajter med runt 200.000 unika läsare varje vecka. Vi är en liten men sammansvetsad redaktion och nu har du chansen att bli en del av vårt gäng.

Idag är vi femton personer på redaktionen som ligger vid Norrmalmstorg i centrala Stockholm. De flesta är journalister men vi har också programmerare, affärsutvecklare och eventpersonal bland oss. Nu söker vi en vikarierande webbredaktör, från 1 juni 2018-8 januari 2019. Möjlighet till förlängning finns då vi växer i snabb takt.

Tjänsten innebär att du:

  • Arbetar aktivt med språket i våra texter vilket kräver att du har en god känsla för stilistik. Det är du som är ansvarig för att rubrikerna är tillräckligt vassa och att texterna är ordentligt korrade.
  • Jobbar med Photoshop och snabbt kan sätta ihop till exempel ett snyggt bildmontage.

  • “Breakifierar” nyheter som dyker upp i flödet från nyhetsbyråer och konkurrenter. Ett av Breakits viktigaste kännetecken är snabbheten och där har du en viktig roll att på nolltid få ut relevant information till våra läsare. Varje dag kommer du själv skriva ihop ett gäng texter på egen hand.

  • Sprider våra nyheter och reportage i sociala medier. Vi får en hel del av vår trafik från sociala medier och här har du en nyckelroll att få fart på vårt material.

Vi söker dig som:

  • Har minst några års erfarenhet från att jobba som webbredaktör eller liknande tjänster.

  • Är duktig på att hitta skarpa vinklar, vässa till texter och sätta rubriker.

  • Jobbat mycket med att sprida journalistiskt material i sociala medier.

  • Är en ansvarstagande, självgående och leveranssäker person.

  • Har du erfarenhet av ekonomi- eller entreprenörsjournalistik är det starkt meriterande.

Fortfarande inte övertygad? Här är 5 skäl till varför du vill jobba hos oss.


1. Breakit.se är en fristående mediesatsning som på kort tid blivit den självklara nyhetskällan för den nya affärsvärlden. Hur många gånger har man möjlighet att vara med och bygga någonting nytt och stort? Det är en chans som du inte vill missa.

2. Eftersom vi inte är en del av en stor, gammal koncern finns det mycket utrymme för de anställda att påverka. Det är högt i tak och korta beslutsvägar. Du kan påverka vad vi skriver och hur vi skriver det!

3. Det råder brist på kunniga webbredaktörer med spetskompetensen inom ekonomi. Vi törs lova att du inte hittar en bättre skola än Breakit – förutsatt att du är nyfiken och driven.


4. Det är kul och flexibelt att jobba på Breakit. Flera av oss är småbarnsföräldrar och vi har stor förståelse vilka utmaningar det innebär gällande till exempel arbetstider.

5. Förutsatt att vi klickar är målsättningen att vikariatet ska leda till en långsiktig relation mellan Breakit och dig. Vi ser dig som en investering och vi vill att du ska bli bäst på det du gör.

Frågor? Dra iväg ett mejl till redaktionschef Stefan Lundell på stefan@breakit.se eller ring 070-755 12 85.

Stämmer du in på vår profil? Varmt välkommen med din ansökan här på vår Teamtailor-sida.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER