H&M föll på börsen efter avslöjanden om e-handelssituationen

H&M föll på börsen efter avslöjanden om e-handelssituationen

Janerik Henriksson/TT

Direkt / Breakit

I dag avslöjade H&M bland annat hur det går för e-handeln. Efter kapitalmarknadsdagen föll aktien med 4,6 procent.

På onsdagsmorgonen berättade H&M för första gången hur det egentligen går för e-handeln. De hårda siffrorna avslöjade att 12,5 procent av försäljningen kommer från e-handeln och att den växer kraftigt. 

2017 har varit ett tufft år för klädjätten med svaga försäljningssiffror och  det var en självkritisk Karl-Johan Persson som talade under förmiddagen.

"Vi har inte förbättrat oss snabbt nog utan är kvar på samma nivå som för några år sedan när det gäller mode, kvalitet och hållbarhet", sa  Karl-Johan Persson. 

Nyhetsbyrån Direkt rapporterar nu att  H&M tappade 4,6 procent i samband med sin kapitalmarknadsdag där verksamheten presenterades. Aktien inledde upp efter fakta kring onlineverksamheten och optimistiska prognoser om ett bättre resultat för helåret jämfört med föregående år.

Men i och med att H&M avslöjade lönsamheten i sin e-handelsdel, där rörelsemarginalen ifjol låg på dryga 15 procent blev det tydligt hur pass svag lönsamheten är i det stora butiksnätet. Något som investerare tog fasta på och sänkte aktien.

Läs fler artiklar
LÄS MER