MTG efter TDC-beskedet – "Kommer fortsätta utveckla bolaget i full fart"

MTG efter TDC-beskedet – "Kommer fortsätta utveckla bolaget i full fart"

Jörgen Madsen Lindemann, vd på MTG. Foto: Jörgen Hildebrandt/Fredrik Sandberg/TT

Direkt / Breakit

"Det är full fart framåt med samma strategi som tidigare", säger MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann.

Mediekoncernen MTG kommer att fortsätta att utveckla bolaget med full fart framåt.

Det säger MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann till Nyhetsbyrån Direkt efter beskedet att MTG:s avyttring av den nordiska TV-verksamheten till TDC inte blir av sedan ett annat konsortium lagt ett bud på den danska operatören.

Vad händer nu? Har ni en plan B?

"Vi har haft en plan A och det har varit att fortsätta göra det som vi har gjort under flera år nu - att fortsätta utveckla de företag vi har, såsom den nordiska underhållningsverksamheten som går mer och mer från TV-sändningar till att fokusera på digitala produkter. Det är full fart framåt med samma strategi som tidigare."

Finns det någon annan nordisk operatör som delar den "konvergensvision" ni hade med TDC?

"Telia har gått in på innehållsmarknaden i Finland och vi ser även att Telenor historiskt har utforskat innehållsområdet och varit delägare i Cmore. Även TDC har gått in på innehållsområdet på olika sätt. Jag tror att det är en trend att för att kunna differentiera sig så måste man kunna berätta bra historier kring produkterna. Det var därför partnerskapet med TDC var så tilltalande - vi delade visionen om att skapa ett starkt nordiskt konvergerat företag. Men det kommer inte ske nu som vi ser, så det är full fart framåt med det vi har gjort på egen hand tidigare", säger Jørgen Madsen Lindemann.

"Sedan ska vi självklart se hur vi kan komma in på anslutningssidan (connectivity-side). Det kan handla om starkare samarbeten med de partners vi redan har i dag. Vi erbjuder exempelvis redan bredband i Sverige. Vi vill se över möjligheter att erbjuda våra kunder ett mer omfattande produktutbud. Det tänker vi göra framöver - antingen med partners eller själva."

Finns det något samarbete som kan bli lika stort som den planerade TDC-affären, eller blir det snarare mindre samarbeten?

"Jag vet faktiskt inte. Vi var öppna för affären med TDC som var logisk för oss. Det är synd att det blev som det blev. Som tur är har vi starka möjligheter framöver. Man förstår vikten av att erbjuda mer relevanta produkter och det är även något som vi gynnas av. Vi har aldrig haft så många kunder och aldrig haft så mycket intäkter som vi hade i fjol. Allt vi har investerat i förefaller ha haft mycket starkt momentum. Det finns skäl till att människor vill köpa bredband och innehållspaket", säger MTG-chefen.

Ni hade planer på att investera pengar från TDC-affären i MTGx som är verksamt inom e-sport och gaming- hur blir det med det nu?

"Vi genererar kassaflöde från den nordiska verksamheten. Strategin har varit att investera pengar från den nordiska verksamheten i den nordiska verksamheten och i digitala produkter. Samtidigt såg vi att MTGx var lönsamt på rörelseresultatnivå (ebit) i det fjärde kvartalet 2017 och lönsamt på ebitda-nivå för helåret 2017. Det går bättre och bättre och vi har definitivt pengar för att kunna fullfölja det starka momentum vi har haft de senaste två och ett halvt åren."

Räknar ni, allt annat lika, med att investera mindre i MTGx nu när TDC-affären inte blir av?

"Vi har aldrig ändrat strategi. Vi fortsätter att investera i det vi anser är relevant. Vi har haft eldkraften tidigare, vi skulle ha haft eldkraft med TDC-affären och vi kommer även att ha eldkraft nu", säger Jørgen Madsen Lindemann avslutningsvis.

Läs fler artiklar
LÄS MER