Lämnade Precise biometrics på dagen – blir vd för Neonode

Lämnade Precise biometrics på dagen – blir vd för Neonode

T.v: Håkan Persson, nybliven vd på Neonode vars teknik bland annat kan bidra i självkörande bilar. Foto: Press samt Istockphoto.

Jonas de Lange

Reporter

Håkan Persson axlar en ny vd-roll i techvärlden.

För en månad sedan fick Håkan Persson lämna posten som vd för biometribolaget Precise biometrics med omedelbar verkan. Det var bland annat efter att bolaget vinstvarnat och flaggat för förlust för helåret 2017.

Nu berättar det svenska bolaget Neonode att man rekryterat techbolagstoppen för att fylla vd-posten. Detta sker efter att bolagets medgrundare Thomas Eriksson, lämnade vd-posten vid årsskiftet i år.

“Vi är jätteglada över att välkomna Håkan Persson som ny vd. Vi tror att hans solida erfarenhet från ledarskapsförändring och att driva försäljning i innovativa teknologibolag kommer vara instrumentell för Neonodes resa framåt”, säger Ulf Rosberg, styrelseordförande för Neonode i ett pressmeddelande.

Neonode är noterat på Nasdaqbörsen i New York och har idag ett börsvärde på drygt 240 miljoner kronor. Bolaget tar fram touchteknik som används i bland annat skrivare och bilar. Dessutom utvecklar bolaget teknik för att interagera med bilar utan att ens nudda dem. Det gör att tekniken bland annat kan användas för att undvika krockar eller att man kan öppna bilen genom att vifta med foten under bildörren.

“Jag är imponerad av Neonodes unika teknologi och starka förhållanden med ett stort antal högprofilerade kunder och är jätteglad att ta mig an rollen som vd. Jag ser fram emot en spännande resa tillsammans med den kompetenta arbetsstyrkan på Neonode”, säger Håkan Persson i ett pressmeddelande.

Läs fler artiklar
LÄS MER