Konsortium lägger bud – kan spräcka affär för MTG

Breakit - Konsortium lägger bud – kan spräcka affär för MTG

Foto:TT

Direkt / Breakit

Styrelsen rekommenderar aktieägarna att acceptera budet.

Det konsortium som består av Macquarie och tre danska pensionsfonder bjuder 50:25 danska kronor per aktie i TDC.

Det framgår av ett pressmeddelande från TDC, vars styrelse rekommenderar den danska teleoperatörens aktieägare att acceptera budet.

TDC:s styrelse och ledning är fortfarande övertygade om de strategiska fördelarna med den tidigare aviserade planen att gå ihop med MTG Nordic Entertainment och MTG Studios. Men budet från Macquarie-konsortiet erbjuder aktieägare en mycket attraktivt, omedelbart och säkert värde, heter det.

MTG och TDC meddelade tidigare på måndagen att TDC:s styrelse skulle dra tillbaka sin rekommendation av den planerade affären om ett formellt bud lades på hela TDC.

Det är bara den senaste av många käppar i hjulet för den affär som MTG gick ut med i början av februari. TDC skulle då slås ihop med MTG Nordics, där bland annat Viaplay, Viasat, tv-kanaler som TV3 och TV6 samt MTG Studios, ingår. 

Affären har dock svajat betänkligt sedan dess och tidigare på måndagen kom uppgifter om att Telia hade fört samtal om att lägga ett bud. Intresset från Telia hade dock svalnat efter att ryktena om ett bud från det Macquarie-ledda konsortiet. 

Telia förnekade dock senare under dagen att de hade några planer på att lägga ett bud.

Läs fler artiklar
LÄS MER