Kalldusch för MTG – TDC står inte längre bakom storaffären

Breakit - Kalldusch för MTG – TDC står inte längre bakom storaffären

Direkt / Breakit

Jätteaffären kan falla efter att danskarna fått kalla fötter.

TDC har kontaktats av en "potentiell budgivare" och har därför konsulterat med och meddelat MTG att TDC:s styrelse avser att dra tillbaka sin rekommendation av MTG-affären om det kommer ett bud på alla aktier i TDC.

"Det är inte alls säkert att nuvarande diskussioner kommer att leda till att den potentiella budgivaren lägger ett bud", skriver TDC.

Den potentiella budgivaren ska vara beredd att köpa hela bolaget enligt TDC.

En talesperson för TDC vill inte kommentera för Nyhetsbyrån Direkt huruvida ovanstående potentiella budgivare är densamma som blev känd förra veckan och som TDC då avvisade, eller om det är en ny aktör som har kommit in i bilden.

Det har tidigare spekulerats i att svenska Telia kan vara beredd att lägga ett bud på danska TDC. Svenske näringsministern Mikael Damberg har också sagt att han inte kommer att sätta käppar i hjulen för en sån affär.

I en intervju med Berlingske Business i helgen argumenterade TDC:s styrelseordförande Pierre Danon däremot för MTG-affären, som han menade kunde bjuda aktörer som Netflix och HBO motstånd.

För att samgåendet ska bli av krävs att affären godkänns av TDC:s bolagsstämma. 

"MTG kommer att meddela ytterligare information till marknaden så snart bolaget har mer information att ge", heter det i MTG:s pressmeddelande.

Ett budskap som upprepas av Tobias Gyhlénius som är PR-chef på MTG. Han vill inte kommentera de uppgifter som förmedlats eller uttala sig om vad det innebär för bolaget.

“När det finns mer information kommer vi att återkomma”, säger Tobias Gyhlénius.

Det var den 1 februari som nyheten om att TDC skulle slås ihop med tv-delen av svenska MTG. Affären gällde MTG Nordics, där bland annat Viaplay, Viasat, tv-kanaler som TV3 och TV6 samt MTG Studios, ingår. 

Kvar i MTG skulle då en rad mer oprövade kort finnas, bland annat MTGx, mediekoncernens storsatsning på e-sport och gaming. Under de senaste åren har MTG köpt världens största bolag inom e-sport, ESL, datorfestivalen Dreamhack och investerat i flera spelstudios. Även Youtube-nätverket Splay ingår här.

Läs fler artiklar
LÄS MER